DER ER BRUG FOR DIN HJÆLP

Amnesty er verdens største uafhængige bevægelse for menneskerettigheder.

Ved at støtte Amnestys arbejde hjælper du mennesker, der får frataget deres rettigheder. Mennesker der flygter fra krig, bliver undertrykt, tortureret og sidder uretfærdigt fængslet.

Som medlem styrker du menneskerettighederne i Danmark og udlandet. Du bliver en del af verdens største bevægelse for frihed og retfærdighed.

 

Saman Naseems dødsdom omgjort

Iranske Saman Naseem blev arresteret som 17-årig og dømt til døden for ”fjendskab mod gud”. I 2015 sendte Amnesty-støtter 213.266 underskrifter og breve til Irans myndigheder – 36.413 kom fra danskere. Nu er hans dødsdom ændret til fem års fængsel. 

Saman blev arresteret den 16. juli 2011 for et drab på en soldat fra revolutionsgarden. Han nægtede drabet, men blev tortureret til at ’tilstå’ det og dømt til døden for ”fjendskab mod gud” (moharab). 

I 2015 aktionerede Amnesty globalt for at standse henrettelsen, og den 25. januar 2018 blev hans dødsdom endelig forkastet og ændret til fem års fængsel for at have været ”medlem af en gruppe med henblik på at forstyrre national sikkerhed”. Idet han allerede har siddet i fængsel i årevis, mener hans advokat, at der ikke vil gå lang tid, før Saman nu bliver løsladt. 

Breve gav håb i fængslet
I et brev til Amnesty takker Saman alle, der har kæmpet for ham og for at standse hans henrettelse. Saman fik ikke lov til selv at modtage de mange breve. Men bevidstheden om, at mennesker over hele verden havde skrevet breve til ham og skrevet under for ham, gav ham håb og styrke til at overleve i fængslet – selv når det så helt håbløst ud.

Menneskerettighederne er langt fra gældende i hele verden, og det humanistiske menneskesyn er fraværende.

Ny Lotus

Denne lotus – fotograferet i februar 2015 – stod i en af massegravene ved De røde Khmeres Killing Field lidt nord for Phnom Penh.
Naturen dækker barmhjertigt menneskets vanvittige spor!