Af skade bliver man klog…

Keramikhønens porcelænsæg udskiftes med et ægte hønseæg. Det opdager skaden, som imidlertid forstyrres af en krage. Kragen vælter det ned og flyver væk med det – desværre uden for kameraets vinkel. 

Airbnb

Svalerne vil gerne bygge under loftet på den overbyggede terrasse. Netop der, hvor vi tørrer tøj. Nænsomme henstillinger virker ikke, så den gamle rede skæres ned, monteres på en plade med silikone og flyttes helt ud i hjørnet. Svalerne kigger på denne ejendommelighed et par dage, diskuterer højlydt og lader så bekvemmeligheden råde. Kanten på svalereden forstærkes, reden fores med nyt materiale, og hunnen lægger 5 æg, som derefter ruges ud. Resten af historien på filmen herover. Slow TV!

Beenbeenbee…

I juni 2015 slog en bisværm sig ned i en tjørn på skrænten ved mosen. En lokal biavler fik samling på tropperne og sørgede for husly til de hjemløse mod afregning i naturalier.

Skarv i mosen

Her har en Skarv taget ophold på tømmerflåden, hvor den poserer velvilligt for fotografen.

P1040405

Efterårsinspektion fra mosen

Naturen på flasker

Husapoteket rummer alle varianter af konserveret naturglæde: porse, malurt, kvan, spansk kørvel, perikon, valnød, agern, kræge, kvæde, kristtjørn, havtorn, røn, røllike, dild, kalmus, slåen